Wie weit sind Sie in Ihrem Leben schon geflogen?


Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlugStatistik постер

во километри  187.891
во милји  116.750
патување околу земјината топка 4,69 пат(и)
летови до месечината0,489 пат(и)
летови до сонцето0,0013 пат(и)
   
сати  245:47
денови10,2
недели1,5
месеци0,34
години0,028
   
вкупно летови  63
домашни1
(интра)континентални без домашни 25
меѓународни18
други летови19
   

најдолг лет (оддаличеност): 9,367 km, 10:54 h, San Andres Island (Gustavo Rojas Pinilla) - Prague (Ruzyne), 2010
најдолг лет (временски):10:54 h, 9,367 km, San Andres Island (Gustavo Rojas Pinilla) - Prague (Ruzyne), 2010
најкратки лет: 94 km, 0:36 h, Providencia (El Embrujo) - San Andres Island (Gustavo Rojas Pinilla), 2010
просечно траење: 2,982 km, 3:54 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 PRG Prague  38 30.2 %
2 HRG Hurghada  8 6.3 %
3 DXB Dubai  8 6.3 %
4 BKK Bangkok  4 3.2 %
5 DWC Dubai  4 3.2 %
6 CDG Paris  4 3.2 %
7 ADZ San Andres Island  4 3.2 %
8 MBA Mombasa  4 3.2 %
9 VIE Vienna  4 3.2 %
10 ZNZ Zanzibar  4 3.2 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Travel Service 28 44.4 %
2 Emirates Airlines 8 12.7 %
3 CSA Czech Airlines 4 6.3 %
4 Austrian 4 6.3 %
5 Aero Mexico 3 4.8 %
6 Seagle Air 3 4.8 %
7 Fischer Air 3 4.8 %
8 Avianca Colombia 2 3.2 %
9 Thai Airways 2 3.2 %
10 ČSA 2 3.2 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Boeing 737-800 19 30.2 %
2 Boeing 737 16 25.4 %
3 Airbus 320 7 11.1 %
4 Boeing 777 6 9.5 %
5 Boeing 747 4 6.3 %
6 Airbus 380 4 6.3 %
7 L 410 2 3.2 %
8 Airbus 319 2 3.2 %
9 Bombardier Q 400 1 1.6 %
10 Tu-134 1 1.6 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 HRG - ZNZ 2 3.2 %
2 ZNZ - MBA 2 3.2 %
3 PRG - HRG 2 3.2 %
4 DXB - PRG 2 3.2 %
5 MBA - HRG 2 3.2 %
6 PRG - DXB 2 3.2 %
7 HRG - PRG 2 3.2 %
8 SLL - PRG 1 1.6 %
9 PRG - CDG 1 1.6 %
10 BKK - HKT 1 1.6 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 33
вкупно авиокомпании 13
вкупно типови на авионите  11
вкупно pути 56
вкупно земји 22


 Aus unserem Shop 

Flugzeugmodell - American Eagle - CRJ-200 - 1:100 - PremiumModell
American Eagle - CRJ-200 - 1:100 - PremiumModell
Flugzeugmodell - XL Airways - 40 Jahre ITS - Boeing 737-800 - 1:200
XL Airways - 40 Jahre ITS - Boeing 737-800 - 1:200
Flugzeugmodell - Hawaiian Airlines - Airbus A321neo - 1:150 - PremiumModell
Hawaiian Airlines - Airbus A321neo - 1:150 - PremiumModell