Wie weit sind Sie in Ihrem Leben schon geflogen?


Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlugStatistik постер

во километри  270.024
во милји  167.785
патување околу земјината топка 6,74 пат(и)
летови до месечината0,702 пат(и)
летови до сонцето0,0018 пат(и)
   
сати  390:52
денови16,3
недели2,3
месеци0,54
години0,045
   
вкупно летови  172
домашни15
(интра)континентални без домашни 133
меѓународни12
други летови12
   

најдолг лет (оддаличеност): 10,291 km, 11:30 h, Frankfurt (Rhein-Main) - Singapore (Changi), 21.11.2015
најдолг лет (временски):12:30 h, 10,291 km, Singapore (Changi) - Frankfurt (Rhein-Main), 07.12.2015
најкратки лет: 50 km, 0:30 h, Maia (Vilar da Luz) - Maia (Vilar da Luz), 10.09.2017
просечно траење: 1,570 km, 2:16 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 OPO Porto  109 31.7 %
2 MAD Madrid  30 8.7 %
3 STN London  18 5.2 %
4 LIS Lisbon  17 4.9 %
5 BCN Barcelona  12 3.5 %
6 MAN Manchester  11 3.2 %
7 FAO Faro  8 2.3 %
8 BGY Bergamo  7 2.0 %
9 FRA Frankfurt  6 1.7 %
10 PMI Palma de Mallorca  6 1.7 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Ryanair 89 51.7 %
2 TAP Portugal 12 7.0 %
3 Lufthansa 7 4.1 %
4 easyJet 7 4.1 %
5 Air Nostrum 6 3.5 %
6 Emirates Airlines 4 2.3 %
7 Iberia 4 2.3 %
8 Varig 3 1.7 %
9 Jet2.com 3 1.7 %
10 Portugalia 3 1.7 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Boeing 737 102 59.3 %
2 Airbus 320 23 13.4 %
3 Airbus 319 10 5.8 %
4 Airbus 380 4 2.3 %
5 Canadair CRJ-1000 4 2.3 %
6 Boeing 767-300 4 2.3 %
7 Airbus 321 3 1.7 %
8 Embraer 190 3 1.7 %
9 Fokker 100 3 1.7 %
10 Boeing 777-300 2 1.2 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 OPO - MAD 11 6.4 %
2 MAD - OPO 9 5.2 %
3 OPO - STN 7 4.1 %
4 STN - OPO 7 4.1 %
5 OPO - BCN 5 2.9 %
6 OPO - LIS 4 2.3 %
7 FAO - OPO 4 2.3 %
8 LIS - OPO 4 2.3 %
9 OPO - MAN 4 2.3 %
10 MAN - OPO 3 1.7 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 65
вкупно авиокомпании 33
вкупно типови на авионите  21
вкупно pути 116
вкупно земји 29


 Aus unserem Shop 

Flugzeugmodell - Air Canada - Boeing 787-9 - 1:200 - PremiumModell
Air Canada - Boeing 787-9 - 1:200 - PremiumModell
Flugzeugmodell - Air Astana - Airbus A320-200 - 1:200
Air Astana - Airbus A320-200 - 1:200
Flugzeugmodell - KLM - Boeing 787-9 - 1:200 - PremiumModell
KLM - Boeing 787-9 - 1:200 - PremiumModell