Wie weit sind Sie in Ihrem Leben schon geflogen?


Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlugStatistik постер

во километри  179.999
во милји  111.846
патување околу земјината топка 4,49 пат(и)
летови до месечината0,468 пат(и)
летови до сонцето0,0012 пат(и)
   
сати  329:46
денови13,7
недели2,0
месеци0,46
години0,038
   
вкупно летови  227
домашни180
(интра)континентални без домашни 47
меѓународни111
други летови1
   

најдолг лет (оддаличеност): 2,380 km, 3:30 h, Madrid (Barajas) - Athens (Eleftherios Venizelos), 08-07-2007
најдолг лет (временски):3:30 h, 2,380 km, Madrid (Barajas) - Athens (Eleftherios Venizelos), 08-07-2007
најкратки лет: 58 km, 0:20 h, Porto Santo - Funchal/Madeira, 02-28-2003
просечно траење: 793 km, 1:27 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 LIS Lisbon  198 43.6 %
2 FNC Madeira  111 24.4 %
3 FAO Faro  72 15.9 %
4 MAD Madrid  10 2.2 %
5 SVQ Sevilla  6 1.3 %
6 DUS Dusseldorf  5 1.1 %
7 OPO Porto  5 1.1 %
8 ATH Athens  4 0.9 %
9 ORY Paris  4 0.9 %
10 CGN Cologne/Bonn  3 0.7 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 TAP Air Portugal 136 59.9 %
2 TAP Portugal 27 11.9 %
3 Ryanair 13 5.7 %
4 EasyJet Airline 10 4.4 %
5 Iberia 7 3.1 %
6 easyJet 6 2.6 %
7 SATA International 6 2.6 %
8 Portugalia 5 2.2 %
9 Eurowings 4 1.8 %
10 Lufthansa 4 1.8 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 319 65 28.6 %
2 Airbus 320 57 25.1 %
3 Airbus 321 15 6.6 %
4 Boeing 737-800 14 6.2 %
5 Airbus 310-300 10 4.4 %
6 Airbus 330-200 7 3.1 %
7 Fokker 100 6 2.6 %
8 Airbus 320 NEO 2 0.9 %
9 Boeing 737-700 2 0.9 %
10 Embraer 190 1 0.4 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 FNC-LIS 54 23.8 %
2 LIS-FNC 54 23.8 %
3 FAO-LIS 33 14.5 %
4 LIS-FAO 32 14.1 %
5 LIS-MAD 3 1.3 %
6 CGN-LIS 2 0.9 %
7 FAO-LTN 2 0.9 %
8 LGW-FAO 2 0.9 %
9 MAD-LIS 2 0.9 %
10 OPO-LIS 2 0.9 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 28
вкупно авиокомпании 17
вкупно типови на авионите  18
вкупно авиони 102
вкупно pути 50
вкупно земји 10


 Aus unserem Shop 

Flugzeugmodell - Lufthansa - Boeing 747-400 - 1:200 - PremiumModell
Lufthansa - Boeing 747-400 - 1:200 - PremiumModell
Flugzeugmodell - Sichuan Airlines - Panda Route - Airbus A350-900 - 1:200
Sichuan Airlines - Panda Route - Airbus A350-900 - 1:200
Flugzeugmodell - Global Supertanker - Boeing 747-400BCF - 1:200 - PremiumModell
Global Supertanker - Boeing 747-400BCF - 1:200 - PremiumModell