Wie weit sind Sie in Ihrem Leben schon geflogen?


Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlugStatistik постер

во километри  325.141
во милји  202.033
патување околу земјината топка 8,11 пат(и)
летови до месечината0,846 пат(и)
летови до сонцето0,0022 пат(и)
   
сати  411:39
денови17,2
недели2,5
месеци0,57
години0,047
   
вкупно летови  100
домашни5
(интра)континентални без домашни 11
меѓународни34
други летови44
   

најдолг лет (оддаличеност): 9,126 km, 10:38 h, Milano (Malpensa) - Roatan, 2008
најдолг лет (временски):10:38 h, 9,126 km, Milano (Malpensa) - Roatan, 2008
најкратки лет: 306 km, 0:50 h, Manila (Ninoy Aquino International) - Caticlan (Malay), 2012
просечно траење: 3,238 km, 4:06 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 BKK Bangkok  35 18.6 %
2 HKT Phuket  20 10.6 %
3 MXP Milano  14 7.4 %
4 BLQ Bologna  14 7.4 %
5 DMK Bangkok  13 6.9 %
6 MCT Muscat  12 6.4 %
7 FCO Roma  12 6.4 %
8 DXB Dubai  8 4.3 %
9 DOH Doha  8 4.3 %
10 VCE Venice  6 3.2 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Thai Airways 18 19.1 %
2 Oman Air 12 12.8 %
3 Emirates Airlines 8 8.5 %
4 Qatar Airways 8 8.5 %
5 Alitalia 6 6.4 %
6 Blu Panorama 5 5.3 %
7 Cebu Pacific 4 4.3 %
8 Egyptair 4 4.3 %
9 Thai AirAsia 4 4.3 %
10 Thai Lion Air 3 3.2 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 330 16 17.0 %
2 Airbus 320 14 14.9 %
3 Boeing 777 14 14.9 %
4 Boeing 737 13 13.8 %
5 Boeing 747 7 7.4 %
6 Boeing 767 5 5.3 %
7 Airbus 319 5 5.3 %
8 Airbus 340 3 3.2 %
9 Airbus 380 3 3.2 %
10 Boeing 787 2 2.1 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 HKT-BKK 6 6.4 %
2 BKK-HKT 5 5.3 %
3 DMK-HKT 5 5.3 %
4 FCO-BLQ 3 3.2 %
5 MCT-MXP 3 3.2 %
6 HKT-DMK 3 3.2 %
7 BKK-MCT 3 3.2 %
8 MXP-MCT 3 3.2 %
9 MCT-BKK 3 3.2 %
10 VCE-DOH 2 2.1 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 31
вкупно авиокомпании 21
вкупно типови на авионите  17
вкупно авиони 21
вкупно pути 58
вкупно земји 17


 Aus unserem Shop 

Flugzeugmodell - Global Supertanker - Boeing 747-400BCF - 1:200 - PremiumModell
Global Supertanker - Boeing 747-400BCF - 1:200 - PremiumModell
Flugzeugmodell - Austrian Airlines - Airbus A320-200 - 1:100 - PremiumModell
Austrian Airlines - Airbus A320-200 - 1:100 - PremiumModell
Flugzeugmodell - Fahrwerk Set Airbus A340-300 für Hogan Modelle 1:200
Fahrwerk Set Airbus A340-300 für Hogan Modelle 1:200