Wie weit sind Sie in Ihrem Leben schon geflogen?


Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlugStatistik постер

во километри  188.718
во милји  117.263
патување околу земјината топка 4,71 пат(и)
летови до месечината0,491 пат(и)
летови до сонцето0,0013 пат(и)
   
сати  236:19
денови9,8
недели1,4
месеци0,33
години0,027
   
вкупно летови  50
домашни7
(интра)континентални без домашни 15
меѓународни20
други летови8
   

најдолг лет (оддаличеност): 10.290 km, 11:05 h, Frankfurt (Rhein-Main) - Singapur (Changi), 22.10.2013
најдолг лет (временски):11:56 h, 10.290 km, Singapur (Changi) - Frankfurt (Rhein-Main), 29.10.2013
најкратки лет: 60 km, 0:40 h, St. Peter-Ording - St. Peter-Ording, 02.09.2006
просечно траење: 3.774 km, 4:44 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 FRA Frankfurt  41 41,0 %
2 SFO San Francisco  7 7,0 %
3 PHL Philadelphia  5 5,0 %
4 TXL Berlin  4 4,0 %
5 BOS Boston  3 3,0 %
6 LAS Las Vegas  3 3,0 %
7 CTA Catania  2 2,0 %
8 HAM Hamburg  2 2,0 %
9 DUB Dublin  2 2,0 %
10 LHR London  2 2,0 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Lufthansa 32 64,0 %
2 US Airways 7 14,0 %
3 United Airlines 5 10,0 %
4 Aero Flight 2 4,0 %
5 LTU 2 4,0 %
6 Austrian 1 2,0 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 321 5 10,0 %
2 Airbus 320 3 6,0 %
3 A380-800 2 4,0 %
4 Airbus 380 2 4,0 %
5 Airbus 320-200 2 4,0 %
6 B737-900 2 4,0 %
7 Airbus 319 2 4,0 %
8 Boeing 747-800 2 4,0 %
9 Boeing 744 2 4,0 %
10 A321-200 2 4,0 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 FRA - TXL 2 4,0 %
2 TXL - FRA 2 4,0 %
3 SFO - FRA 2 4,0 %
4 PHL - FRA 2 4,0 %
5 FRA - SFO 2 4,0 %
6 SAN - LAS 1 2,0 %
7 FRA - HAM 1 2,0 %
8 EDXO - EDXO 1 2,0 %
9 FRA - SIN 1 2,0 %
10 FRA - LIS 1 2,0 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 30
вкупно авиокомпании 6
вкупно типови на авионите  22
вкупно авиони 1
вкупно pути 45
вкупно земји 14


 Aus unserem Shop 

Flugzeugmodell - Iberia - Airbus A320-200 - 1:200 - PremiumModell
Iberia - Airbus A320-200 - 1:200 - PremiumModell
Flugzeugmodell - KLM - Orange Pride - Boeing 777-300ER - 1:200 - PremiumModell
KLM - Orange Pride - Boeing 777-300ER - 1:200 - PremiumModell
Flugzeugmodell - TWA - Boeing 757-200 - 1:200
TWA - Boeing 757-200 - 1:200