Wie weit sind Sie in Ihrem Leben schon geflogen?


Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlugStatistik постер

во километри  84.409
во милји  52.449
патување околу земјината топка 2,11 пат(и)
летови до месечината0,220 пат(и)
летови до сонцето0,0006 пат(и)
   
сати  164:13
денови6,8
недели1,0
месеци0,23
години0,019
   
вкупно летови  84
домашни1
(интра)континентални без домашни 81
меѓународни0
други летови0
   

најдолг лет (оддаличеност): 2,150 km, 3:35 h, Plovdiv - London (Stansted), 23.03.2013
најдолг лет (временски):5:45 h, 1,307 km, Sofia (Vrajdebna) - Berlin (Schonefeld), 07.12.2016
најкратки лет: 215 km, 0:55 h, Vienna (Schwechat) - Budapest (Ferihegy), 24.04.2009
просечно траење: 1,008 km, 1:57 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 SOF Sofia  63 38.4 %
2 VIE Vienna  18 11.0 %
3 MUC Munich  14 8.5 %
4 SXF Berlin  8 4.9 %
5 TSF Treviso  6 3.7 %
6 TXL Berlin  6 3.7 %
7 BGY Bergamo  6 3.7 %
8 DBV Dubrovnik  6 3.7 %
9 CIA Roma  4 2.4 %
10 FCO Roma  4 2.4 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Wizz Air 20 24.4 %
2 Austrian 16 19.5 %
3 Lufthansa 15 18.3 %
4 Bulgaria Air 11 13.4 %
5 Ryanair 10 12.2 %
6 easyJet 4 4.9 %
7 Wizz Air operated by Air Via 2 2.4 %
8 Air Berlin 1 1.2 %
9 Luxair 1 1.2 %
10 Malev - Hungarian Airlines 1 1.2 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 320 37 45.1 %
2 Boeing 737-800 11 13.4 %
3 Airbus 319 7 8.5 %
4 Airbus 321 5 6.1 %
5 Embraer 190 5 6.1 %
6 Fokker 70 3 3.7 %
7 BAe 146-200 2 2.4 %
8 ATR 42-300 2 2.4 %
9 Boeing 737-700 2 2.4 %
10 Fokker 100 2 2.4 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 VIE-SOF 6 7.3 %
2 SOF-MUC 5 6.1 %
3 SXF-SOF 4 4.9 %
4 SOF-SXF 4 4.9 %
5 SOF-VIE 4 4.9 %
6 SOF-TSF 3 3.7 %
7 DBV-VIE 3 3.7 %
8 SOF-BGY 3 3.7 %
9 BGY-SOF 3 3.7 %
10 TSF-SOF 3 3.7 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 23
вкупно авиокомпании 11
вкупно типови на авионите  16
вкупно авиони 61
вкупно pути 47
вкупно земји 11


 Aus unserem Shop 

Flugzeugmodell - Airbus - House Color - Airbus A380-800 - 1:200 - PremiumModell
Airbus - House Color - Airbus A380-800 - 1:200 - PremiumModell
Flugzeugmodell - Lufthansa - Airbus A350-900 - 1:250
Lufthansa - Airbus A350-900 - 1:250
Spielzeug - Thai Airways A350 Spielzeugmodell
Thai Airways A350 Spielzeugmodell